Ruud Smit Internationaal Transport
 
 Home
 Geschiedenis
 Meer informatie
 Contact

Mijn chauffeurscarrière is gestart in 1974 als internationaal chauffeur bij Vink in Andijk, hier heb ik zo’n 10 jaar gewerkt.
Vervolgens heb ik bij verschillende transportbedrijven gewerkt en verschillende soorten transporten gereden zoals o.a. staal, koelproducten, kleding en hout. Ik reed op zowel trekker-oplegger als combinatie door heel europa.

 
Ben in 1991 bij Joosten Transport in Beverwijk terechtgekomen. Dit was een relatief klein bedrijf met 4 bulkauto’s. Het was een fijn bedrijf waar ik in die jaren veel geleerd heb, ook heb ik mijn zelfstandigheid hier kunnen ontwikkelen. 
  
Na Koningen BV in Hoofddorp ben ik gaan rijden bij Boonstra in Gieten. Hier heb ik 11 jaar op een bulkauto gereden tot het bedrijf failliet ging in 2009.
Na het faillissement van Boonstra ben ik al gauw weer aan de rit gegaan bij de Vries Transport Group in Veendam. Vervolgens overgestapt naar Gebr. Borg in Delfzijl. Hier reed ik op een huifcombinatie  hoofdzakelijk op Noorwegen. Het was leuk werk, ook weer erg zelfstandig, maar weinig thuis.
    
Tot juli 2010 heb ik voor de NVO in Groningen gereden, maar ik was het racen naar de boot zat en heb daarom besloten voor mijzelf te gaan beginnen als ZZP-er in het transport. Zo heb ik tot mei 2012 mijn geld verdiend, totdat ik in juni datzelfde jaar mijn eigen truck heb gekocht. Na een paar maanden met een koeler en een huif te hebben gereden ben ik weer terug in het bulktransport gegaan, dat is dan ook waar mijn voorkeur naar uit gaat.
Ik ben in het bezit van alle nodige vergunningen, diploma’s en verklaringen welke ik nodig heb als zelfstandig ondernemer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de "contact" pagina.